Harmonie Crescendo-KNA zoekt haar nieuwe dirigent m/v voor de jeugd

Wie zijn wij?
Harmonie Crescendo-KNA is een bruisende vereniging met actieve en gemotiveerde leden die zich persoonlijk muzikaal willen ontwikkelen en die gezamenlijk willen bouwen aan een gezond en muzikaal inspirerend orkest dat midden in de regionale samenleving staat. Het uitgebreide profiel van de vereniging kun je HIER vinden.

Wat ga je doen?
Elke woensdagavond sta jij bij ons op de bok en weet je met jouw enthousiasme de jeugd te motiveren en inspireren. Plezier en een goede dosis humor staan hierbij voorop maar door jouw professionele instelling houd je ons ook muzikaal bij de les.

Het jeugdorkest kent een grote variatie in muzikaal opleidingsniveau en dat heb je dan ook scherp op het netvlies. Dit orkest werkt projectmatig toe naar enkele concerten per jaar en wordt desgewenst aangevuld met (oudere) leden uit het A-orkest. Je bent in staat die muzikale verschillen te verenigen en synergie te creëren, zodat we als orkest muziek maken om trots op te zijn en waar de jeugd blij van wordt.

Naast het jeugdorkest begeleid je ook enkele leerorkesten en word je actief betrokken bij schoolprojecten in de omgeving Hardenberg en Gramsbergen. Je onderhoudt contacten met andere docenten binnen onze vereniging en stemt continue de muzikale ontwikkeling af en bepaalt wanneer een leerling toe is aan een volgende stap.

Naast het dirigeren heb je als muzikaal leider van ons orkest ook een significante inbreng als het gaat om de muziekkeuze. Samen met de jeugd stel je een concertprogramma op en je bent goed op de hoogte van muzikale werken die aansluiten bij de jeugd. Je hebt de vrijheid om andere orkestsamenstellingen te creëren zolang dit ten goede komt aan het plezier voor de jeugd. Daarbij kan je dit feilloos matchen met de (on)mogelijkheden van muzikant en orkest, uiteraard passend bij het soort optreden waar we op dat moment aan werken.
We houden ook van eigenheid en karakter. Je staat stevig in je schoenen, bent creatief in je aanpak en haalt het beste uit de jeugd en het orkest.

Ben jij die nieuwe dirigent?
Wat wij verder vragen van de kandidaat:

  • Afgeronde conservatoriumopleiding HaFaBra directie of vergelijkbaar niveau.
  • Ervaring met projecten om jeugd te binden en boeien voor muziek.
  • Een brede muzikale kennis en interesse en hierin een belangrijke, adviserende rol pakken. Orkestleden ook mee kunnen nemen in ‘het verhaal’ achter de muziek, vernieuwend, en kartrekker willen zijn in muzikale diversiteit.
  • Muzikale didactische vaardigheden specifiek voor de jeugd en deze kunnen toepassen, afgestemd op niveau, leeftijd, omstandigheden en persoonlijkheid.
  • Gevoel voor verenigingsdynamiek en hier actief deel van willen uitmaken.
  • Ambitie om het orkest muzikaal verder te ontwikkelen, jeugd te werven en te behouden zonder daarbij het plezier en het individu uit het oog te verliezen.
  • Muzikaal leiderschap

Reageer!
Hebben we je warm kunnen maken voor ons mooie orkest en kan jij je wel vinden in deze functie? Sta je te popelen om van start te gaan en spreekt het verenigingsprofiel je ook aan? Mooi! Kom in actie en schrijf een originele motivatiebrief (of maak een video). Stuur dit samen met je CV naar sollicitatie.jeugd@hcgkna.nl. Wie weet nodigen wij je binnenkort uit voor een gesprek en proefdirectie!

Mocht je nog vragen hebben over de vacature, de sollicitatieprocedure of de vereniging, dan kan je contact opnemen met Karin Hulshof 06-48529745