De muzieklessen binnen onze vereniging worden verzorgd door gediplomeerde muziekdocenten.
Margreet Datema: Dwarsfluit

Ik ben Margreet Datema-Stauttener, docente dwarsfluit en woon in Schoonebeek (zuid-oost Drenthe). Ik startte, na enkele jaren blokfluit te hebben gespeeld, op 14-jarige leeftijd met dwarsfluitlessen op de Streekmuziekschool Noordwest Veluwe te Harderwijk. Eerst bij Gerda Kwakkel, later bij Elly Groen. Na de middelbare school ging ik dwarsfluit studeren op het conservatorium te Zwolle bij Piet Reijns en later bij Hans Bolland. Ik studeerde af in 1977.

Naast het dwarsfluitensemble voor volwassenen  in Coevorden leid ik ook een kinderkoor en begeleid ik koren. Ook organiseer ik met mijn collega’s dwarsfluit onder andere fluitdagen. Als uitvoerend musicus speel ik bij koren en samen met mijn man Willem Datema (organist en kerkmusicus). Ook vorm ik een duo met pianiste Joke Altelaar.

Annemarie Geneugelijk: Dwarsfluit
Marianne Bosch: Klarinet

Marianne is op 5 jarige leeftijd begonnen met AMV lessen en na dit jaar is ze doorgegaan met klarinet spelen. Later heeft ze hier ook nog dwarsfluit en piano aan toegevoegd. De liefde voor de klarinet was toch het grootst en daarmee heeft ze aan het conservatorium gestudeerd. De eerste fase in Zwolle bij Frans de Jong en de tweede fase in Enschede bij André Kerver.

Marianne is verbonden als klarinetdocent aan muziekschool Borne en de Vriezenveense Harmonie, als klarinet- en saxofoon docent aan Muziekvereniging Enter en als klarinet- en AMV docent aan Crescendo / KNA.

Jan Jager: Trompet
Hans Rikhof: Klarinet & Saxofoon
Inge Mulder: Saxofoon
Inge Mulder (20) is klassiek saxofoniste en studeert momenteel ‘klassiek saxofoon’ bij Johan van der Linden aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle (bachelor, 3e jaars). In 2017 begon ze aan de opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de universiteit in Utrecht, maar haar liefde en passie voor de muziek bleek toch groter te zijn. Als 8-jarig meisje is ze begonnen bij dorpsvereniging ‘CMV Concordia Oldebroek’. Haar eerste saxofoonlessen kreeg ze van Inge ter Velde aan de muziekschool ‘Noord-West Veluwe’. In het jaar 2015/2016 zat ze in de Jong Talentenklas bij Johan van der Linden en in 2018 is ze dus begonnen aan de bachelor ‘klassiek saxofoon’ aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle.

Inge is als saxofoondocente verbonden aan de vereniging Harmonie Crescendo – KNA. Daarnaast is ze ook actief bij MEC Muziek in Stadshagen en bij de vereniging ‘Excelsior Dalfsen’. Tijdens haar studie leerde ze de leden van het ‘Lunette Saxophone Quartet’ kennen en is ze als ‘tenorsaxofoniste’ actief in het kwartet. Het kwartet deelt graag de passie voor muziek op het podium. Het kwartet laat graag diverse muziekstijlen horen en zijn laatst uitgenodigd voor het ‘Palermo Classica’ festival in Sicilië. Inge vormt ook samen met de andere saxofoonstudenten uit Zwolle en Utrecht het ‘Artez HKU Saxophone Orchestra’ (AHSO) onder leiding van Johan van der Linden.

Mulder speelde in veel ensembles, zoals het ‘JongNBE Noord’ en het Czerny ensemble. Ze soleerde bij het ‘Gelders Fanfare orkest’ en volgde masterclasses bij o.a. Carl-Emanuel Fisbach, Joe Murphy en Benardo Parilla.

Henri Gerrits: Trombone en bariton
Marleen Verhoeff: Slagwerk