De muzieklessen binnen onze vereniging worden verzorgd door gediplomeerde muziekdocenten.

Margreet Datema: Dwarsfluit

Ik ben Margreet Datema-Stauttener, docente dwarsfluit en woon in Schoonebeek (zuid-oost Drenthe). Ik startte, na enkele jaren blokfluit te hebben gespeeld, op 14-jarige leeftijd met dwarsfluitlessen op de Streekmuziekschool Noordwest Veluwe te Harderwijk. Eerst bij Gerda Kwakkel, later bij Elly Groen. Na de middelbare school ging ik dwarsfluit studeren op het conservatorium te Zwolle bij Piet Reijns en later bij Hans Bolland. Ik studeerde af in 1977.

Naast het dwarsfluitensemble voor volwassenen  in Coevorden leid ik ook een kinderkoor en begeleid ik koren. Ook organiseer ik met mijn collega’s dwarsfluit onder andere fluitdagen. Als uitvoerend musicus speel ik bij koren en samen met mijn man Willem Datema (organist en kerkmusicus). Ook vorm ik een duo met pianiste Joke Altelaar.

Marianne Bosch: Klarinet

Marianne is op 5 jarige leeftijd begonnen met AMV lessen en na dit jaar is ze doorgegaan met klarinet spelen. Later heeft ze hier ook nog dwarsfluit en piano aan toegevoegd. De liefde voor de klarinet was toch het grootst en daarmee heeft ze aan het conservatorium gestudeerd. De eerste fase in Zwolle bij Frans de Jong en de tweede fase in Enschede bij André Kerver.

Marianne is verbonden als klarinetdocent aan muziekschool Borne en de Vriezenveense Harmonie, als klarinet- en saxofoon docent aan Muziekvereniging Enter en als klarinet- en AMV docent aan Crescendo / KNA.

Henri Gerrits: Trombone en bariton

Rolf Dekker: Saxofoon

Marleen Verhoeff: Slagwerk
Nicole Grothe: Leerorkest
Tijdens de middelbare school volgde ik dwarsfluitlessen bij Anneke de Vries. Zij was in die periode bezig haar conservatoriumstudie af te ronden. Nadat ik een eindexamen van haar had bijgewoond werd ik zelf zo enthousiast dat ik toelating heb gedaan voor het conservatorium te Enschede. Nadat ik daar een aantal jaren bij Ferenc Hutyra had gestudeerd heb ik de overstap gemaakt naar het Utrechts conservatorium om les te krijgen van de fluitist Koos Verheul. Bij hem heb ik mijn diploma’s voor Docerend en Uitvoerend Musicus behaald.

Momenteel ben ik werkzaam als dwarsfluitdocente bij de Vriezenveense harmonie waar ik ook AMV en theorieles geef.

Sinds september 2023 mag ik nu ook voor het leerorkest staan van Crescendo-KNA.