Wij zijn | muzikaal |

Harmonie Crescendo - KNA is een fusie tussen 2 harmonie-orkesten, te weten Harmonie Crescendo Gramsbergen en Kunst Na Arbeid Hardenberg. Deze samenwerking is gestart op 01-01-2018. Dit houdt in dat we 1 dirigent hebben, er samen gerepeteerd wordt en we samen concerten geven. Twee orkesten in ‘harmonie’ dus.

Harmonie Crescendo Gramsbergen is een vereniging opgericht op 30 September 1909, door Meester Bonkers. De naam bij oprichting was Studiosa Omnio Vincet. Deze naam is 10 jaar later veranderd, in de naam Crescendo.

Kunst na Arbeid is opgericht op 15 augustus 1904. Op die dag besluiten de heren Van Loo, Veurink, Brand, Dorgelo, Zweers en Van Gelder om een fanfare op te richten. Dit gebeurde in de achterzaal van café De Bruin aan de Markt in Hardenberg. In de dertiger jaren werd de fanfare omgedoopt naar een harmonie.

Harmonie Crescendo - KNA bestaat uit een jeugdorkest en het orkest. Wij repeteren elke woensdagavond in het MFC de Binder in Gramsbergen. De jeugd repeteert van 18.30 uur tot 19.30 uur en het orkest van 19.45 uur tot 22.00 uur.

Jaarlijks geven wij diverse concerten, zowel binnen- als buitenconcerten. Verder verlenen wij onze medewerking aan Koningsdag, dodenherdenking en de herdenking bij het Indië-monument in Hardenberg. Ook kunt u ons zien tijdens verschillende activiteiten in de Gramsberger Feestweek, zoals de opening, het megaconcert en de optocht. Ook nemen wij jaarlijks deel aan de gemeentevlag en 1x per 3 jaar aan een concours.

images