Orkest

Met ingang van 1 september 2023 staat ons orkest onder leiding van Jody van Overbeek.

Even voorstellen!

Ik ben Jody van Overbeek, geboren in het Brabantse dorpje Lage Zwaluwe.
Op jonge leeftijd wist ik één ding zeker: Muziek is mijn passie!
Na de basisschool ging ik daarom naar de Havo voor Ballet & Muziek in Rotterdam.
Dat was, als 12-jarig jongetje vanuit Lage Zwaluwe,  nog best een hele onderneming. Maar waar een wil is, is een weg.
En dus ging ik: eerst met de fiets naar het station, daarna met de trein naar Rotterdam en dan nog met de tram naar school.
Na de Havo ben ik in Tilburg gaan studeren aan het Brabants conservatorium met als hoofdvakken klarinet & Ha-Fa-Bra directie en bijvakken saxofoon & piano.

Mijn ouders hadden kapperszaken; mijn vader zag het absoluut niet zitten dat ik mijn brood zou gaan verdienen in de muziek.
Daarom moest ik verplicht 3 jaar naar de kappersschool in Dordrecht, naast mijn conservatorium opleiding.
Als enige jongen in een klas vol meiden heb ik na 3 jaar mijn diploma herenkapper behaald!

Met het kappersvak doe ik tegenwoordig niet veel meer, maar mijn passie voor muziek veranderde niet. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan!
Op mijn 17e solliciteerde ik daarom naar de vacature van klarinettist bij de JWF kapel in Assen. Ik werd aangenomen. Fantastisch uiteraard, maar wonen in Brabant bleek niet heel handig met een baan in Assen. Ik had geen relatie, dus ik verhuisde al vrij snel naar het hoge noorden. Na wat omzwervingen ben ik uiteindelijk in Emmen beland: Ik kreeg een aanstelling als docent klarinet/saxofoon aan de muziekschool in Emmen.
In 2014 werd ik aangesteld als Kapelmeester van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso (KMKJWF) in Assen. Ik speel niet meer bij de KMKJWF, maar dirigeer er af en toe nog wel, als invaller.

Momenteel ben ik werkzaam als senior accountmanager bij de Staf Militaire Muziek en heb een klein atelier aan huis waar ik blaasinstrumenten repareer. Vanaf 1 september 2023 mag ik mij dirigent noemen van dit mooie orkest!


De functie van dirigent jeugdorkest is momenteel vacant.

We zijn momenteel bezig met het zoeken naar een nieuwe dirigent voor het jeugdorkest. Heb je interesse? Kijk dan even op onze vacaturepagina!